blog

octubre 3, 2018 / by iterem / In Iterem / Comentarios desactivados en L’eina ho és tot?

L’eina ho és tot?

Penseu per un moment en el vostre dia a dia, en les eines de les que disposeu per a fer la vostre feina.

Quants cops us heu plantejat, si tinguèssim aquell software o un CRM o un ERP o tot el contrari quants cops heu maleït el excel, software o aplicació que utilitzeu perquè us complica el dia a dia enlloc de facilitar-vos-el.

Photo by Ashim D’Silva on Unsplash

Photo by Ashim D’Silva on Unsplash

Cas 1: Equip, departament o empresa que no rutlla. Es decideix invertir en millorar les eines o comprar-ne de noves. Un cop fet el canvi lluny de millorar, els resultats són encara pitjors. Què ha passat?

  • Eina incorrecta o innecessària: Es va adquirir en funció de l’experiència d’altres empreses o de les modes del moment.
  • Implementació incompleta: No s’ha fet una gestió del canvi a l’equip, i per tant no coneixen la nova eina ni com usar-la en el seu dia a dia.
  • Anàlisi inexistent o insuficient: No s’ha fet previàment un anàlisi del procediment i de les necessitats.

 

Només una inversió en eines no garanteix l’èxit.

 

Cas 2: Equip, departament o empresa que disposa d’eines per a desenvolupar el seu dia a dia, però tot i així els resultats no són els esperats. On és el problema?

  • S’usen les eines? No facilita la realització de les tasques com s’havia previst o no s’ha fet una correcta formació.
  • L’equip no utilitza les eines de la mateixa manera: les eines s’usen però no d’una manera unificada.
  • Falta d’informació: l’equip es centra en la seves tasques, sense conèixer quines conseqüències tenen les seves accions a la resta d’equips o departaments.

 

Eines sense un procediment no garanteix l’èxit.

 

Cas 3: Equip, departament o empresa que coneix perfectament els seus procediments, però els resultats no són satisfactoris. On és el problema?

  • Eines inexistents o insuficients: per a poder realitzar el seu dia a dia, les eines de les que disposen no cobreixen les seves necessitats.
  • Procediment incorrecte: existeixen colls d’ampolla? Hi ha tasques que es podrien automatitzar? Hi ha tasques que es podrien fer en paralel?

 

Conèixer el procediment sense tenir les eines adequades per a executar-lo, alenteix l’èxit.